Permanente buitenexpositie op Fort Honswijk

In de nieuwe buitenexpositie op Fort Honswijk, te bezichtigen vanaf 19 april, reis je in 22 doeken langs de forten en (inundatie)werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Nieuwegein, Houten, Vianen en Culemborg. Elk object wordt zowel vanuit de lucht als vanaf de grond in beeld gebracht. Voor kinderen is er op het fort een leuke en leerzame speurtocht beschikbaar.

De expositie is dagelijks toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur. Elke zondag om 14.00 uur kun je mee met een rondleiding. Van april t/m september zijn er ook rondleidingen op de eerste zaterdag van de maand om 14.00 uur. 

Stelling van Honswijk

De Stelling van Honswijk op het Eiland van Schalkwijk in Houten is het hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Honswijk vormt samen met Lunet aan de Snel, Werk aan de Korte Uitweg (Fort WKU), de Gedekte Gemeenschapsweg, Werk aan de Groene Weg, Werk aan de Waalse Wetering, het inundatiekanaal, het inundatieveld Blokhoven en de open schootsvelden een bijzonder waterlinielandschap dat nog vrijwel geheel intact is. De Stelling van Honswijk is een uniek openluchtmuseum. Ontdek het te voet, per fiets of per kano.

  • Feest

    Fortreffelijke feestlocatie

    Lunet aan de Snel is een echte aanrader als u een locatie zoekt voor een feestelijke bijeenkomst. En bij mooi weer is het grote terras voor de kazerne ideaal voor een barbecue, buitenborrel of zomers diner.

    Naar verhuur Lunet
  • Trouwen

    Unieke trouwlocatie

    Als u trouwplannen heeft, kunt u op Lunet aan de Snel terecht voor uw bruiloft, trouwreportage én huwelijksceremonie. Geef elkaar het jawoord op deze historische trouwlocatie midden in het groen!

    Naar verhuur Lunet
  • Vergaderen

    Verrassende vergaderlocatie

    Zoekt u een stoere en groene vergaderlocatie? Dan is Lunet aan de Snel een perfecte optie. De vergaderruimtes zijn van alle gemakken voorzien en u loopt zo vanuit de vergaderruimte de natuur in!

    Naar verhuur Lunet

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.