Groot succes Likkebaarden langs de Linie !

Op 2 en 3 juni was Waterfort Lunet aan de Snel het beginpunt van een zeer succesvolle editie van Likkebaarden langs de Linie. Tijdens deze culinaire en culturele trip door de Nieuwe Hollandse Waterlinie konden bezoekers zowel zaterdag als zondag genieten van heerlijke gerechten en mooie optredens uit de Kromme Rijnstreek.

Op het terras van de Lunet kregen de ‘Lekkerbekken aan de Lek’ behalve een welkomstdrankje en een voorafje, ook enkele aantrekkelijke dansacts voorgeschoteld. De danseressen van Olga van Koningsbrugge, gehuld in fraaie outfits, maakten met hun choreografie gebruik van meerdere onderdelen van het Waterfort, zoals de trap naar het boventerrein, de balustrade op de kazerne, de golfgoot en de opstelplaatsen voor de geplande watertoestellen.

Na een korte rondleiding over het pas gerestaureerde Lunet aan de Snel, vertrokken de gasten per boot naar Fort Everdingen en Fort Honswijk voor het vervolg van het programma. Likkebaarden langs de Linie is een concept van Cultuur Aan de Slinger uit Houten.

 • Nieuws

  Nieuws

  Wij informeren u over Polder Blokhoven, het Eiland van Schalkwijk en het thema water. Ook voor actualiteiten betreffende Hollandse Waterlinie en Stelling van Honswijk kunt op de nieuwspagina terecht.

  Naar het nieuws
 • Agenda

  Agenda

  Wilt u weten wat er op Lunet aan de Snel en in de omgeving te doen is? Of wat er nog meer op het gebied van water en waterlinie georganiseerd wordt? Via onze agenda houden wij u op de hoogte.

  Naar de agenda
 • Galerij

  Galerij

  In de galerij ziet u beelden van de restauratie, krijgt u een indruk van de omgeving en tonen we met oude opnames hoe de Lunet er vroeger uitzag. Ook kunt u een aantal video's over de waterlinie bekijken.

  Naar de galerij

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.