Monumentenweekend 2018

In het monumentenweekend (8 en 9 september) ontving stichting Lunet aan de Snel na een rustig verlopen zaterdag op de zondag behoorlijk wat geïnteresseerden in het Waterfort. Op deze heerlijke nazomerdag druppelden de hele dag groepjes bezoekers binnen. Men kon op eigen gelegenheid het terrein en de kazerne bekijken, maar ook aansluiten bij een rondleiding. Tijdens een presentatie kreeg men niet alleen informatie over het gerestaureerde Lunet, maar werd ook verteld over de projecten die er tot ontwikkeling worden gebracht. Kinderen konden zich vermaken door op een creatieve manier bootjes in elkaar te zetten en deze vervolgens in de ‘golfgoot’ te water te laten.

Het nut van Monumentendag werd maar weer eens bewezen door de veel gehoorde reactie: "we wonen hier nu al zo lang in de buurt, maar hebben eigenlijk nooit geweten dat Lunet aan de Snel zo'n geweldige locatie is." Goed dus om de deuren van ons cultureel erfgoed af en toe eens open te zetten en het publiek kennis te laten maken met onverwacht mooie plekjes!

 • Nieuws

  Nieuws

  Wij informeren u over Polder Blokhoven, het Eiland van Schalkwijk en het thema water. Ook voor actualiteiten betreffende Hollandse Waterlinie en Stelling van Honswijk kunt op de nieuwspagina terecht.

  Naar het nieuws
 • Agenda

  Agenda

  Wilt u weten wat er op Lunet aan de Snel en in de omgeving te doen is? Of wat er nog meer op het gebied van water en waterlinie georganiseerd wordt? Via onze agenda houden wij u op de hoogte.

  Naar de agenda
 • Galerij

  Galerij

  In de galerij ziet u beelden van de restauratie, krijgt u een indruk van de omgeving en tonen we met oude opnames hoe de Lunet er vroeger uitzag. Ook kunt u een aantal video's over de waterlinie bekijken.

  Naar de galerij

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.