Opening recreatieve routes Stelling van Honswijk

In aanwezigheid van o.a. wethouder Herman Geerdes (gemeente Houten) en gedeputeerde Mariëtte Pennarts (Provincie Utrecht) is 19 april op feestelijke wijze stilgestaan bij de afronding van veel werkzaamheden binnen de Stelling van Honswijk op het Eiland van Schalkwijk.

Allereerst werd op Fort Honswijk teruggeblikt op het werk dat daar afgelopen jaar is uitgevoerd, met als hoogtepunt de renovatie van het markante Poortgebouw. Daarna wandelden de aanwezigen via de nieuw aangelegde wandelpaden naar de kanosteiger bij Lunet aan de Snel. Daar werd de nieuwe kanoroute door polder Blokhoven in gebruik genomen; met dit laatste deel van de geplande routes is een mooi kanonetwerk op het Eiland van Schalkwijk ontstaan.

Leden van de kanoverenigingen KVIJ, Dorestad en de Toeristische Kanobond Nederland peddelden na de officiële ingebruikname over het Inundatiekanaal naar polder Blokhoven. Ter hoogte van de Achterdijk is een zeer ruime onderdoorgang gemaakt, waardoor men met het grootste gemak in de inundatievijver van het Waterschap en de Hollandse Waterlinie terechtkomt. Aan de andere zijde van dit water is een aansluiting gemaakt met een verbrede watergang, die kanoërs dwars door polder Blokhoven naar de dorpskern van Schalkwijk brengt. Deze kanoroute loopt parallel aan de al eerder aangelegde klompenpaden (Vuylcoppad en Lint-en Liniepad). De kanovaarders maakten echter bij de inundatievijver rechtsomkeert, om samen met de andere genodigden de feestelijkheden af te sluiten met een lunch op Fort Honswijk.

 • Nieuws

  Nieuws

  Wij informeren u over Polder Blokhoven, het Eiland van Schalkwijk en het thema water. Ook voor actualiteiten betreffende Hollandse Waterlinie en Stelling van Honswijk kunt op de nieuwspagina terecht.

  Naar het nieuws
 • Agenda

  Agenda

  Wilt u weten wat er op Lunet aan de Snel en in de omgeving te doen is? Of wat er nog meer op het gebied van water en waterlinie georganiseerd wordt? Via onze agenda houden wij u op de hoogte.

  Naar de agenda
 • Galerij

  Galerij

  In de galerij ziet u beelden van de restauratie, krijgt u een indruk van de omgeving en tonen we met oude opnames hoe de Lunet er vroeger uitzag. Ook kunt u een aantal video's over de waterlinie bekijken.

  Naar de galerij

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.