Opening recreatieve routes Stelling van Honswijk

In aanwezigheid van o.a. wethouder Herman Geerdes (gemeente Houten) en gedeputeerde Mariëtte Pennarts (Provincie Utrecht) is 19 april op feestelijke wijze stilgestaan bij de afronding van veel werkzaamheden binnen de Stelling van Honswijk op het Eiland van Schalkwijk.

Allereerst werd op Fort Honswijk teruggeblikt op het werk dat daar afgelopen jaar is uitgevoerd, met als hoogtepunt de renovatie van het markante Poortgebouw. Daarna wandelden de aanwezigen via de nieuw aangelegde wandelpaden naar de kanosteiger bij Lunet aan de Snel. Daar werd de nieuwe kanoroute door polder Blokhoven in gebruik genomen; met dit laatste deel van de geplande routes is een mooi kanonetwerk op het Eiland van Schalkwijk ontstaan.

Leden van de kanoverenigingen KVIJ, Dorestad en de Toeristische Kanobond Nederland peddelden na de officiële ingebruikname over het Inundatiekanaal naar polder Blokhoven. Ter hoogte van de Achterdijk is een zeer ruime onderdoorgang gemaakt, waardoor men met het grootste gemak in de inundatievijver van het Waterschap en de Hollandse Waterlinie terechtkomt. Aan de andere zijde van dit water is een aansluiting gemaakt met een verbrede watergang, die kanoërs dwars door polder Blokhoven naar de dorpskern van Schalkwijk brengt. Deze kanoroute loopt parallel aan de al eerder aangelegde klompenpaden (Vuylcoppad en Lint-en Liniepad). De kanovaarders maakten echter bij de inundatievijver rechtsomkeert, om samen met de andere genodigden de feestelijkheden af te sluiten met een lunch op Fort Honswijk.

 • Feest

  Fortreffelijke feestlocatie

  Lunet aan de Snel is een echte aanrader als u een locatie zoekt voor een feestelijke bijeenkomst. En bij mooi weer is het grote terras voor de kazerne ideaal voor een barbecue, buitenborrel of zomers diner.

  Naar verhuur Lunet
 • Trouwen

  Unieke trouwlocatie

  Als u trouwplannen heeft, kunt u op Lunet aan de Snel terecht voor uw bruiloft, trouwreportage én huwelijksceremonie. Geef elkaar het jawoord op deze historische trouwlocatie midden in het groen!

  Naar verhuur Lunet
 • Vergaderen

  Verrassende vergaderlocatie

  Zoekt u een stoere en groene vergaderlocatie? Dan is Lunet aan de Snel een perfecte optie. De vergaderruimtes zijn van alle gemakken voorzien en u loopt zo vanuit de vergaderruimte de natuur in!

  Naar verhuur Lunet

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.